Noordstar behaalde thuis tegen Herenthout een gevleide 1-0 overwinning, meteen het eerste puntenverlies voor de stoeters. De bezoekers waren de eerste helft licht baas maar creëerden daaruit geen kansen, Noordstar was af en toe wel gevaarlijk en scoorde vijf minuten voor de rust. Ook na de rust bakten de leiders er voetballend weinig van, maar na een aantal (vooral halve) kansen en vrijschoppen voor Herenthout kwam Noordstar uiteindelijk toch goed weg met de volle buit. Een gelijkspel had ook gekund...Noordstar speelde met Jan Meir, Giliam Spruyt, Mathias Tubex, Peter Engels, Jef Van de Water, Robin Van Beek, Joris Engels, Thijs Lambaerts, Jonas Donckers, Philip T' Syen en Joeri Helsen. Reserven waren Tom Lens, Wim Van Orshaegen, Niels Caers en Jan Van de Water.Herenthout had meer balbezit maar werd nooit doelgevaarlijk, Noordstar was dat wel af en toe. Jef devieerde aan de tweede paal een voorzet naast (9'), Joris trapte aan de rand van de 16m te zwak (met links) om te keeper te verontrusten (10'), rond het kwartier was het twee maal net niet voor Joeri, daarna werd Joeri door Joris alleen voor doel gezet maar trapte hij (alleen voor doel) hard net naast de linker paal (24'). De matige pot voetbal leek op een brilscore bij rust te gaan eindigen, tot Joris van op de rechter flank de bal voor doel gooide en Joeri Helsen vlak voor doel ongehinderd mocht koppen en de bal via de binnenkant van de linker paal toch over de doellijn rolde; 1-0 (40'). Daarna moest Jan dan toch ook nog twee maal aan de bak: eerst op hoekschop toen hij een aanstormende roodgroene nog net voor was (44'), daarna toen hij een harde pegel centraal op doel goed pareerde (45'). Bij aanvang van de tweede helft stuitte Joeri binnen de 2 minuten ook twee keer op de keeper (eerst met een trap en daarna met een kopbal), wat later kwam Noordstar zelf goed weg toen een bezoeker miste (52'). Halfweg kopte Joeri net naast op vrijschop van Philip (66'), daarna kopte Joeri over doel nadat Robin de bal op zijn hoofd schilderde (67'). Daarna kwam Herenthout dan toch: eerst haalde Jan de bal uit de voeten van een bezoeker (68'), na een foutje achterin stond een rood-groene alleen voor doel maar struikelde hij en weg kans (70'), daarna kwam Noordstar goed weg toen de bal (na vrijschop) voor de voeten van een tegenstrever belandde en die vlak voor doel nog naast besloot (75'), nog vijf minuten later weer van dat toen een bezoeker na vrijschop de afvallende bal van kortbij inschoot maar de bal in het pak bleef hangen (80'). Noordstar counterde daarna goed en kreeg enkele kansen om de match te beslissen: alleen voor doel werd de ingevallen Niels weggezet met een wel erg stevige schouder (86'), Tom trapte hard over doel (88') en een laag schot van Niels ging naast (88'). In blessuretijd kreeg Noordstar het nog even heel warm toen een bezoeker van kortbij op de kruising trapte, nadat Jan daarna een laatste vrijschop pakte waren de drie punten dan toch eindelijk binnen.Hopelijk zijn de mannen van Nico, Dirk en Fons met deze zege gelanceerd, want nadat Noordstar de voorbije weken tegen hoger gerangschikte ploegen speelde komen er binnenkort veel duels aan die ook 3 punten zouden moeten opleveren... (Bruno M. Noordstar).